Hogeweide

Sportpark Verthoren

1956-2006

In 1956 moest de club weer verhuizen. De Gemeente Utrecht realiseerde een sportpark aan de “overkant” van het Amsterdam-Rijn-kanaal. Ondanks het feit, dat de bereikbaarheid moeilijk was door de hoge brug over het kanaal, groeide de jeugdafdeling sterk. Veel jonge spelers kwamen uit Lombok, Schepenbuurt, Majellapark en Oog in Al. De tribune aan de Inundatiekade werd weer afgebroken en opgebouwd op Sportpark Verthoren.

Voetbal. UVV speelde tot en met het seizoen 1962-1963 in de 1e klasse, maar dat jaar moest de club degraderen. Het seizoen 1964-1965 werd UVV kampioen en promoveerde naar de 1e klasse. Helaas degradeerde de club het volgende seizoen weer naar de 2e klasse. Promoties en degradaties wisselden elkaar in rap tempo op: 3e klas, 2e klas, 1e klas, hoofdklasse, 1e klas, 2e klas, 3e klas.

Jeugdvoetbal. Het voetbal bij de jeugd maakte een geweldige ontwikkeling door. Zowel kwantitatief als kwalitatief. Het elftal van de A1 slaagde er in om de landelijke top te bereiken. Het elftal speelde in de competitie met clubs als Ajax. Meerdere jeugdspelers maakten de overstap naar het betaalde voetbal en bereikten het Nederlands elftal: John van Loen, Marco van Basten, Jan Willem van Ede, Alje Schut. In die tijd was de stuwende kracht Wim Haazer, de jeugdvoorzitter en trainer.
Hij had de gave om ieder jaar weer voldoende vrijwilligers te werven voor de training, de begeleiding, het bestuur en het paviljoen.

C1 kampioen in 1973 staande 3e van rechts Marco van Basten; 2e van rechts John van Loen.

De voetbalvereniging U.V.V. groeide in redelijk korte tijd uit tot een brede sportvereniging met volleybal, basketbal, softbal, tennis en voetbal.
In 1973 werden de statuten van de “voetbalvereniging U.V.V.’ veranderd en ontstond de algemene sportvereniging U.V.V. 
Op Verthoren werd geen cricket meer gespeeld.
De honkbalsport groeide sterk. Er werd het eerste echte honkbalveld aangelegd. Dat was het begin van een glorieuze tijd. ……. hoofdklasse ……
In 19.. kreeg UVV een afdeling softbal. Het dames-softbal groeide kwalitatief sterk. En speelde jaren lang in de Hoofdklasse.
De afdeling Volleybal werd in opgericht door ….Na verschillende  fusies wordt er gespeeld onder de naam UVV-Sphynx.
In werd gestart met tennis. Met 2 banen. De ‘keet’ als kantine groeide uit tot een waar ontmoetingspunt met terras.
Het jaarlijkse hoogtepunt was het open toernooi aan het eind van de zomer. Een feest met een compleet horeca-aanbod!

De laatste jaren op sportpark Verthoren waren buitengewoon moeilijk voor de club.
Het paviljoen had zijn beste tijd gehad. 
Met name de voetbalafdeling kampte met grote problemen. Het ledenaantal daalde fors. Alle hoop was gevestigd op de verhuizing naar Leidsche Rijn.