KNVB-zomerkampen

Het idee voor deze sportkampen is ontstaan doordat een vijftal clubs van het zaterdagmiddagvoetbal de koppen bij elkaar staken om een sportkamp te organiseren. In 1947 werd het een gezellige boel  in een kampeerboerderij en dat bleef niet ongemerkt bij de KNVB.
De grote KNVB zette zijn schouders eronder en organiseerde in de eerste week van augustus 1948 een echt kamp in Nunspeet.  Een vrij groot aantal zaterdagmiddagclubs nam deel en ondanks het vrij slechte weer  werd het een succes.
In 1949 werd het aantal kampweken uitgebreid en konden alle voetbalclubs, zaterdag en zondag, van de kampen gebruik maken.
Het doel van de kampen was saamhorigheidsgevoel bij de jeugd aan te kweken en onderlinge vriendschap te bevorderen en zodoende de jeugd te leren “met elkaar en voor elkaar” te leven.

Ook heden ten dage worden sportkampen gehouden, maar wel in een totaal andere vorm.  De huidige kampen worden allemaal gehouden op het Sportcentrum Zeist onder leiding van (oud) profvoetballers, trainers of scheidsrechters. Er wordt 4 uur per dag getraind, er zijn rondleidingen over de vernieuwde KNVB campus en ook staan-fun games en avondanimatie op het programma. Er kan gekozen worden voor een eendaags of driedaags kamp. Ook de commercie heeft zich op dit fenomeen gestort en er worden in bijna alle takken van sport kampen georganiseerd.

Hieronder een aantal verslagen van zomerkampen waaraan U.V.V. heeft deelgenomen.

Sportkampen in Arnhem en  Nunspeet (1948, 1949)

Sportkampen in Hoek van Holland (1950, 1951, 1955, 1958, 1960 en 1961)

Sportkampen in Hoek van Holland (1962, 1963 en 1965)

Sportkampen in Hoek van Holland (1970 en 1972)